Social media marketing

Niet meer weg te denken als onderdeel van je marketingstrategie!

Social media marketing is een sterk, en bijna onmisbaar, onderdeel van je marketingstrategie. Social media is een manier om je bekendheid op te bouwen, dingen te delen en de interactie op te zoeken. Alles met als doel uiteindelijk potentiële klanten te bereiken.

Over social media

Alle social media hebben met elkaar gemeen dat het mensen met elkaar verbindt en dat is dus interessant voor jou als ondernemer. Door slim dingen te delen, sterke advertentiecampagnes te creëren en te reageren kan je jezelf in de kijker spelen via social media. Elk social media kanaal heeft zijn eigen spelregels, doelen en inzetmogelijkheden. Het opbouwen en managen van een social media platform kost veel tijd en vergt een heldere strategie.

Wereldwijd zijn er maandelijks meer dan twee miljard mensen actief op Facebook, één miljard op Instagram en 360 miljoen op Twitter. Mensen hebben een social media account om op de hoogte te blijven van familie en vrienden of voor zakelijke doeleinden en hun netwerk uit te breiden.

Onze aanpak

Hoe ben en blijf je in ‘the picture’ bij jouw doelgroep? En waar bevindt de doelgroep zich? Hoe oriënteren zij zich als het gaat om het product- en/of dienstenaanbod? Het is belangrijk dat je inzichten krijgt in jouw doelgroep. Pas dan is het mogelijk om passende content optimaal onder de aandacht te brengen. De juiste advertentiecampagnes en contentcreatie op social media dragen bij aan de merkbeleving en genereren ambassadeurs voor je merk. Wij helpen je met social media management én social media advertising.

Social media management

Wij beheren jouw account(s), posten, reageren, delen en zoeken de interactie op met jouw doelgroep. Nadat wij geïnventariseerd hebben wat de doelstelling is van de inzet van social media voor jouw bedrijf, maken wij een voorzet voor de content. De content is afgestemd op zowel de (potentiële) doelgroep en natuurlijk jouw product of dienst. Indien mogelijk komen wij graag persoonlijk langs om het aanbod te zien of te ervaren, dat praat natuurlijk een stuk makkelijker. De reacties van volgers worden gemonitord. Wij ontzorgen je! 

Social media adverteren

Als je gaat adverteren, op welke manier dan ook, moet je je altijd eerst afvragen wat je wilt bereiken. Is je doel om een zo groot mogelijke groep aan te spreken? Of wil je gericht klanten winnen? Op basis van deze doelstellingen ga je kijken welke advertenties en welke platformen hierbij passen. Dit doe je ook voor al je andere kanalen die je inzet.

Meer naamsbekendheid, een grotere groep mensen bereiken en mensen direct aanzetten tot een aankoop? Dan is adverteren op social media ideaal.

Maar op welke kanalen ga je adverteren en met welke doelstellingen? Wij ontzorgen jou volledig en zetten diverse campagnes op: van een succesvolle remarketingcampagne op Facebook tot het opzetten van een leadgeneratie campagne op LinkedIn.

Ook zetten wij getargete social media campagnes voor je op. Je kunt je advertenties segmenteren op locatie, branche, maar ook op pagina’s die mensen leuk vinden of aankopen die ze gedaan hebben. Als je op jouw website een gebruik maakt van tracking pixels kun je er nog beter achter komen welke doelgroep jouw website bezoekt.

Social media zijn groeiend en de ontwikkelingen gaan snel. Zo kan je adverteren op Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, YouTube, Twitter en Pinterest. Via deze platformen kun je jouw producten of diensten goed promoten. Door op meerdere kanalen actief te zijn kun je een eigen community creëren. Zo bouw je een groep op die je blijft volgen en die je via deze social media kanalen op de hoogte kunt houden.

Social media managementtool

Qubiqx werkt met de social media managementtool Quezy. Quezy is een social media managementsysteem dat de klant in staat stelt social posts te creëren, geautomatiseerd te posten en vanuit één plek reacties en comments te behandelen. Tevens zijn er uitgebreide analyse en rapportage functionaliteit toegevoegd. Super handig dus!  

Waarom social media uitbesteden aan Qubiqx?

Wij zorgen voor doelgerichte social media campagnes met een helder plan van aanpak en rapporteren resultaten overzichtelijk en begrijpelijk. Wij zijn creatief en bieden maatwerk. Wij willen het beste halen uit jouw social media!

Wij zorgen voor doelgerichte social media campagnes, neem contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op