Search Engine Optimization

Verbeter je vindbaarheid met SEO, een impactvolle en waardevolle marketingtechniek

Een verhaal dat niet wordt gehoord door de juiste mensen sterft vaak een stille dood. Maar SEO (Search Engine Optimization) maakt je website of webshop vindbaar voor de juiste mensen. Een SEO-traject is een intensief, langdurig proces wat je uiteindelijk en structureel veel oplevert. Optimalisatie van zoekwoorden, van jouw website van content en jouw domeinwaarde. Door hier continue mee aan de slag te gaan en te blijven, wordt jouw website door Google beter gewaardeerd met het resultaat dat je organisch stijgt in de zoekmachine. Wil jij voor long-term succes gaan?

Het effect van SEO

SEO staat dus voor Search Engine Optimization, of zoekmachineoptimalisatie in gewoon Nederlands. SEO maakt het mogelijk om websites hoger te laten ranken in de niet betaalde zoekresultaten van Google. SEO is daarmee een impactvolle en waardevolle marketingtechniek waardoor jouw website of webshop vindbaar is voor de mensen die zoeken naar wat jij ze te bieden hebt.

Hoe werkt SEO?

Hoe ga jij te werk als je opzoek bent naar een product? Waarschijnlijk zoek je in Google en klik je op de eerste pagina enkele bedrijven aan. Waar? Scroll je wel eens verder dan pagina 2 of 3 in Google? Waarschijnlijk niet. Je wilt met jouw bedrijf dus zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnen. Online vindbaar zijn is dus voor elk bedrijf een must, want inmiddels wordt elke zoektocht online gestart en meestal ook online afgemaakt.

Er zijn verschillende manieren waardoor een website of webshop beter vindbaar wordt tussen de zoekresultaten, waarbij de ranking factors van Google alles bepalend zijn. Wij zorgen ervoor dat jouw domein op alle mogelijke manieren beter vindbaar wordt. En met een slimme contentstrategie. Zorg er dus voor dat jij op de voor jou relevante zoekwoorden gevonden wordt! Qubiqx zorgt ervoor dat jouw website of webshop op de juiste manier met Google communiceert zodat Google begrijpt waar die van jou over gaat.

SEO optimalisatie en goed vindbaar zijn in de zoekmachine leidt tot gratis klikken wat staat voor meer website bezoekers, meer conversies en dus meer klanten.

Bij SEO optimalisatie wordt ook nog het verschil gemaakt tussen on- en off page SEO. On page SEO richt zich op alles wat je op de website ziet en de kwaliteit ervan. Zijn je url’s SEO vriendelijk? Hoe is je content geschreven, welke zoekwoorden gebruik je, zijn afbeeldingen voorzien van een leesbare naam en maak je gebruik van koppen?

Off page SEO zijn zaken aan de achterkant, minstens zo belangrijk maar niet direct zichtbaar. Denk aan je linkprofiel, de website techniek en de gebruiksvriendelijkheid van jouw website voor de bots van Google. Wij optimaliseren de HTML, we voegen heading tags en richdata toe en we zorgen ervoor dat Google jouw website naadloos begrijpt. Wil je goed scoren in de organische zoekresultaten voor jouw bedrijf zul je dus verschillende acties moeten ondernemen. Zowel direct zichtbaar voor de gebruikers, als specifiek alleen voor de bots.

Onze SEO-aanpak

SEO bestaat uit dus uit meerdere elementen: Techniek optimalisatie, linkbuilding (domeinautoriteit) en content optimalisatie. Dit zijn interne en externe factoren, on- en offpage. Linkbuilding vindt niet plaats op je eigen websites, maar op andere websites.

Gebaseerd op jouw doelen en doelgroep bouwen wij een slimme en kick-ass SEO-strategie die daadwerkelijk effect heeft. Wij starten met een inventarisatie en zoekwoordonderzoek. Waar sta je nu in de zoekmachine? Op welke woorden rank je nu al en op welke (nog) niet. Wie succes wil hebben in de zoekmachine moet weten op welke woorden gezocht wordt door jouw doelgroep. Met een zoekwoord onderzoek brengt de expert alle zoekwoorden in kaart en kijkt naar het aantal keer dat erop gezocht wordt en hoeveel concurrenten hierop proberen te scoren.

We gaan content creëren, publiceren, structureren en herstructureren. Aan losse zoekwoorden heb je weinig. Je zult ze moeten clusteren en er een SEO strategie van vormen. De strategie geeft aan wat je gaat doen en welke SEO geoptimaliseerde content je nodig hebt. Hierin heb je een verschil tussen zoekwoorden die informeren en zoekwoorden die verkopen. We maken daarom content gericht op de bezoeker. Wij willen die namelijk aanzetten tot actie! De strategie geeft jou de handvatten welke content er nodig is en in welke fase van de klantreis zij zich bevinden.

De strategie kan ingaan op nieuwe zoekwoorden die we kunnen gebruiken, maar ook het optimaliseren van bestaande zoekwoorden. Content wordt aangepast en/of herschreven.

Niet eenmalig, maar een doorlopend proces

SEO is niet eenmalig, maar een doorlopend proces! Veel mensen denken dat het mogelijk is om zoekmachine optimalisatie eenmalig uit te laten voeren. Dit is echter een misvatting. Google voert namelijk continu wijzigingen door. Zo verandert de manier waarop sites geïndexeerd worden vaak. Daarnaast zit de concurrentie natuurlijk ook niet stil.

Misschien wel de belangrijkste SEO-factor is de autoriteit van jouw website. De autoriteit wordt naast linkbuilding en social media activiteit ook bepaalt door branded searches en direct visits. Hoe meer marketingmiddelen je inzet en hoe meer zij één duidelijke boodschap uitdragen, hoe beter je in de zoekmachine zult scoren. Door ook strategisch te investeren in SEA, zorg je voor een stijging in het aantal websitebezoekers.

Wanneer jij Google blijft verrassen met aanpassingen en optimalisaties is de kans dat je aan de top komt, groter. Om deze reden zijn structurele werkzaamheden nodig. SEO geeft je long-term succes maar dan moet je er wel in blijven investeren.

Wil jij ook organisch hoger scoren? Wij helpen je daarmee!

Neem contact op