Search Engine Advertising

SEA zorgt voor traffic en lead generatie

SEA (Search Engine Advertising, ofwel zoekmachine adverteren) is the way to go als je direct beter zichtbaar wilt zijn. Op basis van jouw doelstellingen, KPI’s en mogelijkheden, stippelen we een strategisch plan uit waarmee je het meeste uit je beschikbare advertentiebudget haalt. We beheren, optimaliseren en genereren traffic en leads waarmee jij verder komt. Let’s go!

Hoe werkt SEA?

Search Engine Advertising is een vorm van online adverteren. Het doel bij SEA, is vaak om zo hoog mogelijk binnen het betaalde gedeelte van deze zoekmachines te komen, waardoor je een hogere click through rate (CTR) krijgt. Je koopt advertentieruimte in en betaalt vervolgens per klik op de link.
Je advertentie richt zich op zoektermen, de trefwoorden die mensen invullen bij een zoekopdracht. Hoe meer jouw advertentie aansluit op wat je werkelijk te bieden hebt, hoe groter de kans dat de betaalde klik uiteindelijk een klant oplevert. Zoekmachine adverteren leent zich ook goed voor zeer specifieke campagnes die zich richten op een special geselecteerde doelgroep. SEA wordt vaak gecombineerd met online advertenties op bijvoorbeeld vergelijkingssites, advertentiesites en op social media.

Onze aanpak

Op basis van jouw wensen, doelstellingen, product/dienstaanbod, KPI’s en mogelijkheden stippelen we een strategisch plan uit. Wat is het budget? Wil je langdurig adverteren of middels een campagne een boost geven aan bepaalde producten, wellicht maar tijdelijk? Die performance moet, per campagne, blijvend gemeten worden, en daar bepaal je uiteindelijk het succes van de campagne op. Dat is ook direct de kracht van SEA: je betaalt voor je performance.

Het doel is om potentiële klanten met een duidelijke koopintentie naar jouw website te leiden. De boodschap in de advertentietekst komt overeen met de koopintentie van de zoeker.

De zoeker besluit op je advertentie te klikken en belandt op je website. De advertenties kunnen van een hoge kwaliteit zijn, maar als jouw website SEO technisch niet goed in elkaar steekt of niet biedt wat je belooft in de advertentie, converteren bezoekers niet. Google crawlt je webpagina’s en bepaalt aan de hand hiervan de kwaliteitsscores. Google waardeert relevantie en heeft dit hoog in het vaandel staan. Dit doet het door contextueel te kijken of de belangrijkste zoekwoorden terugkomen op de landingspagina. Daarom is het belangrijk dat de website overzichtelijk is en je de belangrijkste landingspagina’s overeen laat komen met hetgeen dat je belooft.

Een goede zoekmachine advertising advertentie bestaat uit een aantal componenten. Laat het zoekwoord altijd terug komen in de advertentietekst en in de titel. Vermeld prijzen en exclusieve aanbiedingen, call to actions en spoor de potentiële klant aan om tot actie over te gaan.

Google AdWords biedt nog een aantal extra functies waarmee advertenties nog relevanter worden. Door het toevoegen van sitelinks kun je bezoekers direct doorsturen naar relevante gedeelten binnen jouw website. Zo wordt de kans dus nog groter dat bezoekers, je potentiële klanten, doorklikken.

Daarnaast kun je locatie-extensies toevoegen zodat potentiële klant jouw bedrijfsadres onder de advertentie zien en zo direct kunnen navigeren naar jouw organisatie. Voeg tevens een oproepextensies toe, zodat bezoekers je direct kunnen bellen vanuit de Google advertentie. Dit alles zorgt ervoor dat je alle voorwaarden schept om goede kwaliteitsscores te behalen.

Er zijn dus veel factoren belangrijk in het proces, wij onderzoeken daarom alles. De concurrentie binnen de zoekmachine marketing branche neemt toe waardoor de kosten per klik stijgen. Het uiteindelijke doel is meer leads voor minder kosten.

Wat is de impact van SEA op SEO?

Adverteren op een specifiek zoekwoord (SEA) helpt niet direct om de organische ranking (SEO) van dit zoekwoord te verbeteren. Wel kan het zijn dat een SEA campagne indirect invloed heeft op het verbeteren van deze SEO ranking. Google gebruikers kiezen eerder voor jouw website vanwege de combinatie van SEA en SEO. Dit zorgt naast meer websitebezoekers dus ook direct voor een hogere click through rate (CTR). Deze CTR is weer een factor welke Google meeneemt tijdens het bepalen of websites interessant zijn in combinatie met een bepaald zoekwoord. De kans is dus aanwezig dat een combinatie van SEA en SEO zorgt voor een hogere CTR wat resulteert in een hogere SEO ranking!

Door een combinatie te maken met SEO en SEA kun je ervoor zorgen dat succesvolle zoekwoorden uit de SEA-campagne gebruikt kunnen worden voor SEO-doeleinden. Vervolgens zal je bij deze zoekwoorden ook sneller bovenaan komen te staan binnen de organische zoekresultaten.

Onderzoek laat zien dat er een verband bestaat tussen websitesnelheid, aantal bezoekers én omzet. De laadtijd van een website of webshop is voor Google een voorname factor bij het bepalen van de kwaliteitsscore in bijvoorbeeld Google Adwords. Meer weten of direct starten? Bel ons direct!

Wil je de performance van jouw bedrijf boosten? Laat ons effectieve SEA campagnes voor je maken die gegarandeerd scoren!

Neem contact op