Statamic CMS

De gebruiksvriendelijk en customizable partner

Statamic is een bijzonder gebruiksvriendelijk content managementsysteem, perfect voor het maken en beheren van websites. Daarnaast is het enorm customizable, zo kunnen al jouw wensen gemakkelijk worden geïntegreerd.

Waarom kiezen voor een Statamic website

Statamic is niet alleen voor de developer enorm gebruiksvriendelijk, maar ook voor de eindgebruiker. Zo kan jij makkelijk zelf teksten en landingspagina’s toevoegen aan de website. Ben jij Wordpress gewend? Dan is Statamic voor jou al helemaal makkelijk! Voeg blokken en content toe, totdat jij tevreden bent. Met Statamic pas jij je website supersnel aan.

Statamic is een flat-file CMS-systeem voor websites. Bij een flat-file systeem wordt de data niet in een database opgeslagen, maar in tekstbestanden op de server. Het voordeel hiervan is dat je geen extra toegangspunten hebt voor hackers en makkelijker meerdere versies van bestanden hebt en wijzigingen kan volgen. Dit is natuurlijk een voordeel, maar er zijn nog meer redenen om voor Statamic te kiezen.

Voordelen van Statamic

Wij hebben nog meer voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Versiebeheer: data zijn niet meer gescheiden van je website, want je kan alles nu opslaan binnen één versiebeheer. Makkelijk toch?!

  • Snel: door geavanceerde caching is de website een stuk sneller. Caching is het tijdelijk bewaren van gegevens of data om sneller toegang tot de data mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat je website een stuk sneller is en wie wil dat nu niet!

  • Gebouwd in Laravel: Statamic is gebouwd in Laravel. Dit houdt onder andere in dat Statamic (net zoals Laravel) stabiel, snel en veilig is. Deze punten klinken bij ons toch wel als muziek in de oren. Daarnaast zijn er meer koppelingen en is meer maatwerk mogelijk dankzij Laravel.

Ben jij benieuwd of Statamic hét CMS voor jou is? Wij vertellen je er graag meer over.

Neem contact op