Webshop laten maken

Effectieve webshops die écht verschil maken

Een klantgerichte, conversie-boostende en meetbaar effectieve webshop moet de cornerstone zijn van je online business. Vooral nu het gemak van online shoppen zich heeft genesteld in het leven van miljoenen mensen, wil je niet achterblijven. Presentatie, techniek, veiligheid: wij zorgen ervoor dat je webshop een goed converterende shop wordt! Een webshop is namelijk meer dan alleen een online verkoop kanaal.

Een webshop laten maken; anders dan een website

Een webshop laten maken verloopt anders dan het proces van een nieuwe website. Bij een webshop willen we de doelgroep aanzetten tot actie. Het draait om de transactie: de online conversie en een rinkelende kassa. Minder clicks, meer checkouts.

Qubiqx zorgt ervoor dat de webshop technisch gezien volledig voldoet aan de wensen en eisen die Google en andere zoekmachines stellen aan webshops. Tevens wordt ieder detail vormgegeven met de bezoeker in het achterhoofd. Door middel van SEO teksten, content marketing en linkbuilding zorgen wij voor uitstekende organische resultaten in de zoekmachine en weten wij de potentiële doelgroep te bereiken. Tevens kunnen wij succesvolle marketing campagnes verzorgen met behulp van Google Adwords en Social Media (Advertising).

Veiligheid en privacy

Veiligheid is een heel belangrijk kenmerk van een goede webshop. Daarom worden er elke nacht back-ups gemaakt die 30 dagen worden bewaard. Er is sprake van 24/7-monitoring van de servers. Onze servers zijn ook nog eens streng beveiligd. De SSL van je nieuwe webshop wordt door ons automatisch voor je geregeld en vernieuwd. Daarnaast realiseren wij een up-/download van 10GB p/s op onze servers. Super snel dus.

Het proces van een nieuwe webshop

Al onze webshops zijn maatwerk, geschikt voor de lange termijn, uniek en persoonlijk.

Inventarisatie

In het eerste gesprek leren we elkaar kennen. Wie ben je, hoe is het team opgebouwd, waar sta je voor en welke producten of diensten worden verkocht? Wat is de aanleiding dat je een nieuwe webshop wilt? Vanzelfsprekend nemen we ook de oude webshop door als je die hebt. We praten onder andere over jullie doelen en KPI’s in de kick-off meeting. Wat is je visie? Wat vind je mooi? Waar hecht jij waarde aan? Ook bekijken we enkele concurrenten, wat zijn do’s en dont’s? Op basis van het eerste gesprek wordt een functioneel ontwerp gemaakt.

Functioneel ontwerp maken

Met de verkregen informatie uit ons eerste gesprek gaan wij aan de slag. We hebben antwoord op de vragen hoe je webshop moet functioneren, uit hoeveel pagina’s de site moet bestaan, hoe deze eruit moeten zien en welke opties of functionaliteiten er aan toegevoegd moeten worden. Allereerst zetten we de user experience neer, ofwel de gehele structuur. Dit doen we door het maken van wireframes wat je kan zien als de bouwtekeningen van een webshop. Een huis bouw je ook niet zonder tekeningen en ontwerp, waarom een webshop dan wel?

Grafisch ontwerp

Het grafisch ontwerp is de visuele vertaling van het functioneel ontwerp, ofwel hoe jouw webshop eruit komt te zien op verschillende devices. Het is meer dan simpelweg het uiterlijk van jouw shop. Een grafisch ontwerp zorgt voor de verbinding tussen jouw bedrijf en (potentiële) klanten.

Technische realisatie en testfase

Het design staat, dan is het tijd om de webshop te laten bouwen. Van afbeeldingen tot het lettertype en van video’s tot call-to-action buttons, alles wordt technisch klaargezet. De koppelingen naar andere systemen worden geïmplementeerd en technisch worden alle elementen ingericht. Omdat we jou zo veel mogelijk in dit proces willen betrekken kun je de voortgang op een testserver volgen. Na het bouwen van de webshop gaan wij uitvoerig testen, maar jij ook. We zorgen ervoor dat alles perfect draait op ieder device, aan de achterkant én de voorkant.

Livegang en onderhoud

Als de webshop klaar is voor livegang krijg je van ons een introductie van het CMS. Het is prettig als je zelf weet hoe het CMS werkt en bijvoorbeeld tekstuele aanpassingen gemaakt kunnen worden en je zelf producten kan toevoegen. Na de oplevering en livegang van de webshop begint het online avontuur pas echt. We beginnen tevens met het verzamelen van data. We gebruiken de gegevens van de bezoekers om verbeteringen te maken. Bovendien houden we de webshop veilig en snel. We maken jouw doelen graag met je waar. Dit doen we door middel van online marketing.

Wil je ook een webshop laten maken?

Wil je je webshop in een nieuw jasje steken of wil je producten ook online gaan aanbieden? Qubiqx ontwerpt en ontwikkelt klantvriendelijke en converterende webshops voor ondernemers. Wij garanderen een webshop van topkwaliteit, die volledig is ingericht volgens jouw wensen en die tevens geoptimaliseerd is door Google. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op!