Webapplicaties op maat

De opties van webapplicaties zijn eindeloos!

Een webapplicatie is een computerprogramma dat is uitgevoerd in de vorm van een interactieve website. Voordelen van dergelijke online software zijn dat ze werken met een centrale database en gegevensopslag, dat de applicaties via het internet en een webbrowser overal te gebruiken zijn en dat deze programma’s relatief eenvoudig uit te breiden en door te ontwikkelen zijn.

Maatwerk webapplicatie

Webapplicaties zijn dus erg divers en kunnen erg uiteenlopende doeleinden hebben. De applicatie wordt onder andere gebruikt om een bepaalde taak tijdens het werk te digitaliseren of gemakkelijker te maken, processen te optimaliseren dus. En dit zorgt voor kosten- en tijdbesparing! Daarom is het belangrijk dat jouw webapplicatie doet wat jij nodig hebt. Er zijn eindeloos veel kwesties te bedenken waar een webapplicatie uitkomst zou kunnen bieden. Bijvoorbeeld bij het automatiseren van bedrijfsprocessen zoals administratiehandelingen, bussen inplannen voor ritten, uitrekenen waar je kosten kan besparen en meer. Omdat we specifiek kijken naar jouw bedrijf en behoeftes, is een webapplicatie altijd maatwerk.

Webapplicatie in diverse frameworks

We werken met Laravel om de webapplicatie te ontwikkelen en vertalen jouw wensen naar een maatwerkoplossing. Laravel is een handig en bijzonder veelzijdig framework waarmee we alle kanten uitkunnen: alles is mogelijk. Daarnaast hebben wij alle middelen in huis om jouw doel te bereiken. Het resultaat? Een webapplicatie die doet wat jij wilt en direct concrete voordelen oplevert zoals kostenreductie en tijdsbesparing.

Tevens beheren, hosten, monitoren en optimaliseren wij bedrijfskritische sites en applicaties. Wij zorgen ook voor onderhoud en doorontwikkeling zodat de applicatie up-to-date blijft. Een webapplicatie laten maken kan je met een gerust hart aan ons overlaten. Wij gaan voor langdurige samenwerkingen en zijn altijd opzoek naar het beste resultaat.

Het proces van een nieuwe webapplicatie

Al onze webapplicaties zijn maatwerk, geschikt voor de lange termijn, uniek en persoonlijk.

Inventarisatie

In het eerste gesprek leren we elkaar kennen. Wie ben je, hoe is het team opgebouwd, waar sta je voor en welke producten of diensten worden verkocht? Wat is de aanleiding dat je een webapplicatie wilt? We praten onder andere over jullie doelen en KPI’s in de kick-off meeting. Wat is je visie? Waar hecht jij waarde aan? Waar draagt de applicatie aan bij? Op basis van het eerste gesprek wordt een functioneel ontwerp gemaakt.

Functioneel ontwerp maken

Met de verkregen informatie uit ons eerste gesprek gaan wij aan de slag. We hebben antwoord op de vragen hoe je webapplicatie moet functioneren. Allereerst zetten we de user experience neer, ofwel de gehele structuur. Dit doen we door het maken van wireframes wat je kan zien als de bouwtekeningen van een webapplicatie. Een huis bouw je ook niet zonder tekeningen en ontwerp, waarom een webapplicatie dan wel?

Grafisch ontwerp

Het grafisch ontwerp is de visuele vertaling van het functioneel ontwerp. Het grafisch ontwerp is de visualisatie van de webapplicatie. Hoe zorg je ervoor dat je een mooie webapplicatie laat maken die ook doet wat die moet doen.

Technische realisatie en testfase

Het design staat, dan is het tijd om de webapplicatie te laten bouwen. De koppelingen naar andere systemen worden geïmplementeerd en technisch worden alle elementen ingericht. Omdat we jou zo veel mogelijk in dit proces willen betrekken kun je de voortgang op een testserver volgen. Na het bouwen van de website gaan wij uitvoerig testen, maar jij ook. We zorgen ervoor dat alles perfect draait op ieder device, aan de achterkant én de voorkant.

Livegang en onderhoud

Als de website klaar is voor livegang krijg je van ons een introductie van het CMS. Het is prettig als je zelf weet hoe het CMS werkt en bijvoorbeeld tekstuele aanpassingen gemaakt kunnen worden. We maken jouw doelen graag met je waar!

Even sparren?

Dan kunnen wij de ideale webapplicatie voor jou ontwerpen, maatwerk dus.

Neem contact op