Ken jij Statamic al?

Statamic is een bijzonder gebruiksvriendelijk content managementsysteem, perfect voor het maken en beheren van websites. Daarnaast is het enorm customizable, zo kunnen al jouw wensen gemakkelijk worden geïntegreerd. Wij bouwen graag websites in Statamic. Weten waarom wij zo’n fan zijn van dit CMS-systeem? Lees dan snel verder.

Waarom kiezen voor een Statamic website?

Statamic is niet alleen voor de developer enorm gebruiksvriendelijk, maar ook voor de eindgebruiker. Zo kan jij makkelijk zelf teksten en landingspagina’s toevoegen aan de website. Ben jij Wordpress gewend? Dan is Statamic voor jou al helemaal makkelijk! Voeg blokken en content toe, totdat jij tevreden bent. Met Statamic pas jij je website supersnel aan.

Statamic is een flat-file CMS-systeem voor websites. Bij een flat-file systeem wordt de data niet in een database opgeslagen, maar in tekstbestanden op de server. Het voordeel hiervan is dat je geen extra toegangspunten hebt voor hackers en makkelijker meerdere versies van bestanden hebt en wijzigingen kan volgen. Dit is natuurlijk een voordeel, maar er zijn nog meer redenen om voor Statamic te kiezen.

 

Voordelen van Statamic

Ben je nog niet overtuigd van Statamic? Wij hebben (nog) meer voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Versiebeheer: data zijn niet meer gescheiden van je website, want je kan alles nu opslaan binnen één versiebeheer. Makkelijk toch?!

  • Snel: door geavanceerde caching is de website een stuk sneller. Caching is het tijdelijk bewaren van gegevens of data om sneller toegang tot de data mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat je website een stuk sneller is en wie wil dat nu niet!

  • Gebouwd in Laravel: Statamic is gebouwd in Laravel. Dit houdt onder andere in dat Statamic (net zoals Laravel) stabiel, snel en veilig is. Deze punten klinken bij ons toch wel als muziek in de oren. Daarnaast zijn er is er meer koppelingen en is meer maatwerk mogelijk dankzij Laravel. 

Statamic versus Wordpress

Bij Statamic hoef je geen verschillende plugins te downloaden om andere features te unlocken. Aan Statamic hangt echter wel een prijskaartje, waar Wordpress gratis lijkt. Wordpress lijkt gratis, maar als je kijkt naar de plugins die nodig zijn om op het niveau van Statamic te komen ben je op de langere termijn duurder uit. Daarnaast hoef je bij Statamic maar één keer te betalen en komen er geen onverwachte kosten om de hoek kijken, wat je bij Wordpress dan wel weer ziet. Daarentegen hebben wij deze prijs wel over voor dit fijne content managementsysteem, waarin je supergave websites kan bouwen!

Statamic website laten bouwen?

Wil jij ook een awesome en makkelijk beheerbare website laten bouwen? Wij helpen jou hier graag mee! Niets is voor ons te gek en wij maken jouw dromen graag waar. Benieuwd wat wij allemaal al hebben gedaan? Bekijk ons klantcases om te zien welke mooie resultaten wij al met onze klanten hebben kunnen behalen.

Neem contact op