Wat is een online marketeer?

Een online marketeer heeft veel kennis van de online marketingwereld. Zo kan een online marketeer onder andere kennis hebben van de volgende onderdelen: e-mail marketing, sociale media, display-advertenties, zoekmachine-optimalisatie, Google AdWords en meer.

Wat betekent de term online marketeer?

De term online marketeer is een overkoepelende term die veel gebruikt wordt in de marketingwereld. Een online marketeer houdt zich vooral bezig met allerlei technieken om producten, bedrijven en diensten aan de man te brengen via online platformen.

Omdat er in de laatste jaren een groei is ontstaan aan zakelijk en persoonlijk gebruik van de onlinekanalen is zo de term online marketing en online marketeer een steeds groter begrip geworden.  Deze groei heeft geleid tot nieuwe kanalen voor reclame en marketing en zo ook nieuwe uitdagingen en voordelen.

Wat voor kennis heeft een online marketeer?

Een online marketeer heeft veel kennis van de online marketingwereld. Zo kan een online marketeer onder andere kennis hebben van de volgende onderdelen: e-mail marketing, sociale media, display-advertenties, zoekmachine-optimalisatie, Google AdWords en meer. Het doel van online marketing is vooral om potentiële klanten te bereiken via de onlinekanalen waar deze actief op zijn.  

Waar houdt een online marketeer zich mee bezig?

Een online marketeer houdt zich bezig met het beheren van de onlinekanalen van een bedrijf om een ​​boodschap over het merk, de producten of diensten aan zijn potentiële klanten te verspreiden. Het doel van een online marketeer is om potentiële klanten te bereiken en over te halen tot conversie door middel van online marketing. Er zijn ook veel voordelen en uitdagingen die gelinkt zijn aan online marketing, die voornamelijk digitale media gebruikt om virtuele bezoekers aan te trekken, te binden en om te zetten in klanten.

Een online marketeer kan zich bezighouden met verschillende vormen van online marketing om deze doelstelling te bereiken. Deze zetten wij hieronder voor jullie even op een rijtje: 

Digital advertising

Dit houdt in dat de online marketeer zich vooral bezighoudt met online reclame maken. Hier hebben wij het bijvoorbeeld over search engine advertising (SEA) of social media advertising (SMA). Een bekend voorbeeld hiervan is affiliate marketing. Affiliate marketing is een populaire tactiek om de verkoop te stimuleren en hierbij online inkomsten te genereren. Het bedrijf betaalt hier een vergoeding aan mensen of klanten die jou klanten of bezoekers opleveren.  

Social media marketing (SMA)

Social media is een van de makkelijkste manieren om een band te creëren met jouw klanten en potentiele doelgroep. Verder kan je door op een creatieve manier actief te zijn op social media meer naamsbekendheid genereren en zorg je ervoor dat mensen eerder over kunnen gaan op aankoop. Een online marketeer kan hierin de beste technieken en strategieën toepassen om jouw bedrijf via deze kanalen te laten groeien.

Search engine optimization (SEO)

Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, zorgt ervoor dat jouw website beter kan scoren in Google. Een online marketeer zou SEO pagina’s kunnen schrijven voor jouw bedrijf waardoor jij op een organische manier hoger gaat scoren in de Google ranking.

Contentmarketing

Voor al deze vormen van online marketing is er ook content nodig. Een online marketeer zorgt ervoor dat deze content gemaakt of geregeld wordt. Hier hebben wij het over copywriting, video’s of foto’s. De online marketeer zorgt hierbij dat deze visuele uitingen op de juiste manier vertaald worden naar de doelgroep.

E-mail marketing

Bij e-mailmarketing zorgt de online marketeer ervoor dat er een vaak commerciële boodschap, meestal naar een bepaalde groep mensen, via de e-mail wordt verstuurd. Grof gezien kan elke e-mail die naar een potentiële of huidige klant wordt verzonden, worden beschouwd als e-mailmarketing. Hier wordt er een e-mail gestuurd om aandacht te vragen voor een bepaalde dienst of product die dat desbetreffende bedrijf wil verkopen. 

Wat zijn de voordelen van een online marketeer?

Voordat online marketingkanalen bestonden, waren de kosten om producten of diensten op de markt te brengen vaak onbetaalbaar en moeilijk te meten. Denk aan nationale tv-advertentiecampagnes, die worden gemeten via consumentenfocusgroepen, om de mate van merkbekendheid te bepalen. Tegenwoordig maken veel mensen met een online bedrijf (evenals de meeste offline bedrijven) gebruik van online marketing door een website te laten maken en campagnes voor klantenwerving op te zetten tegen weinig tot geen kosten. Deze marketingproducten en -services zijn makkelijker te meten en zo dus goedkoper. Een online marketeer kan hier mee helpen en zo ook het bedrijf veel tijd besparen.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende opties aan online marketing en het maken van reclame, dat er een ruime keuze is ontstaan. Zo heb je pay-per-click-advertenties, e-mailmarketing, interstitial-advertenties en banners, advertenties op sociale media en lokale zoekintegratie (zoals Google Maps). Digitale marketingbedrijven kunnen hun diensten nu aanbieden via verschillende onlineadvertentiekanalen. Bedrijven kunnen met behulp van een online marketeer deze opties bespreken en zo de beste optie voor hun bedrijf kiezen. 

Waarom heb ik de hulp nodig van een online marketeer?​

Door een online marketeer in te huren kan jij jouw bedrijf online op verschillende manieren naar een hoger level tillen. Een online marketeer is een expert op het gebied van online marketing, dit houdt in dat jij nooit meer zelf hoeft te gaan worstelen om het maximale resultaat te behalen. Daarnaast kan een online marketeer meer inzicht bieden en nieuwe perspectieven bieden op het gebied van online marketing. 

Zoals wij al hebben benoemd is online marketing een absolute must, waarom zou je dit dan niet doen onder leiding van een echte expert, een online marketeer die jou de juiste kennis biedt.

Ook een online marketeer nodig?

Heb je een online marketeer nodig voor content, e-mail marketing, SEO, SEA of een nieuwe online strategie?

Neem contact op