Duurzame websitehosting bij DigitalOcean

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Deze verandering zien we ook terug in energie. Hernieuwbare energie is populairder dan ooit. Maar hoe zit het met duurzaamheid binnen onze websitehosting?

DigitalOcean

DigitalOcean is een hostingprovider en cloudhostingservice speciaal voor ontwikkelaars. DigitalOcean levert IaaS (Infrastructure as a Service). Je kunt er een heel platform mee opzetten, met firewalls, load balancers, netwerk, et cetera. Met één klik implementeert je beveiliging op jouw website, game of applicatie. Deze hostingdienst heeft veel features, waaronder privacy, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en snelheid.

Hosting bij Qubiqx

Veiligheid is een heel belangrijk kenmerk van een goede website. Daarom worden er elke nacht back-ups gemaakt die 30 dagen worden bewaard. Er is sprake van 24/7-monitoring van de servers. Onze servers zijn ook nog eens streng beveiligd. De SSL van je nieuwe website wordt door ons automatisch voor je geregeld en vernieuwd. Daarnaast realiseren wij een up-/download van 10GB p/s op onze servers. Super snel dus.

Vanzelfsprekend zit hosting, een SSL certificaat en serveronderhoud optioneel als pakket bij het laten maken van een website bij Qubiqx.

Categorieën

Hieronder staan de categorieën benoemd die aanduiden hoe duurzaam een hostingservice is.

Naam

Beschrijving

GROEN

100% stroom door hernieuwbare energie.

LICHT-GROEN

Maakt geen gebruik van een op hernieuwbare energie gebaseerd net, maar compenseert dit voor 100% door energiecredits/groene energie te kopen.

DONKER

Op fossiele energie gebaseerd net en/of mix van hernieuwbare energie en/of compenseren een deel van het verbruik.

ONBEKEND

Onbetrouwbare en/of ontbrekende informatie om te evalueren

DigtalOcean hostinglocatie

In de tabel hier onder staan de hostlocaties in Duitsland en Nederland met daarbij de mate van duurzaamheid.

Categorie

Locatie

DigitalOcean Regio

Provider

Rechtvaardiging

GROEN

Amsterdam

AMS3

Equinix since 2016

Green grid (GoO)

GROEN

Frankfurt

FRA1

Interxion

Green grid

Alle websitehosting van Qubiqx wordt gedaan op de locatie In Amsterdam. De mate van duurzaamheid op de hostinglocatie in Amsterdam is groen. Dit is de hoogste mate van duurzaamheid die mogelijk is. Dit betekend dat alle stroom die wordt gebruikt is opgewekt door hernieuwbare energie. Hernieuwbare energie is een alternatief voor fossiele brandstoffen en dragen bij aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Bij hernieuwbare energie moet je denken aan aardwarmte, windenergie, waterkrachtenergie en zonne-energie.

Provider

De aanbieder van de hostinglocatie is Equinix. Equinix is ​​een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in internetverbindingen en datacenters. Ze hebben datacenters over de hele wereld. De datacenters zijn gecertificeerd om te voldoen aan strenge milieu- en energiebeheernormen. Het datacenter waar wij gebruik van maken is aangesloten hierbij.

Rechtvaardiging

The Green Grid is een non-profit, industrieel consortium dat als doel heeft om de hulpbronnenefficiëntie van datacenters te verbeteren.

Bij deze hostinglocatie is er sprake van GoO. Elektriciteitsovereenkomsten met guarantees of origin (GoO) of in het nederlands Garantie van Oorsprong (GvO) zorgen ervoor dat er garantie is dat er groene stroom wordt gebruikt. Tegenwoordig beweren veel bedrijven dat ze "100% hernieuwbare energie" gebruiken in hun activiteiten. Om dit te bewijzen hebben bedrijven hiervoor elektriciteitscontracten met GvO. Het is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat het elektriciteitsverbruik geheel of gedeeltelijk uit hernieuwbare bronnen komt. Zowel GvO's als de productie van hernieuwbare elektriciteit helpen de CO2-voetafdruk van je bedrijf te verkleinen.

Op zoek naar een website met duurzame hosting?

Wij bouwen sites die klaar zijn om gevonden te worden, die altijd beter presteren dan de vorige website, die gemakkelijk zijn in gebruik én nieuwe klanten opleveren. De juiste technieken en inzichten bepalen samen het succes van je website. Wil je een nieuwe website laten maken, die duurzaam gehost wordt. Dan adviseren we je om het direct goed te doen. Doe dit bij Qubiqx.

We werken van begin tot eind op een effectieve manier aan jouw nieuwe website: van wireframe tot oplevering. Want je nieuwe website is het doel, maar de reis ernaar toe is net zo belangrijk. Tijdens de website ontwikkeling stellen we je ook vragen die te maken hebben met de rest van je business. We willen namelijk dat je nieuwe website voor je gaat werken en aansluit bij alles wat je doet.

Voor een goede, professionele website die duurzaam gehost wordt ben je bij Qubiqx aan het juiste adres!

Literatuur:

Equinix, Zelfstroom, Green Grid, DigitalOcean

Wij zijn uitgegaan van de bovenstaande informatie. Qubiqx is niet aansprakelijk voor foutieve informatie.

Dus... waar wacht je nog op?

Ben jij op zoek naar duurzame hosting? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op